DAG 1 - Paklenica
21 september 2009 - Starigrad, Kroatië
Aangekomen in Paklenica is het even verwonderd rondkijken voor het adembenemende tafereel. Hier werden de films van Winnetou opgenomen. De tocht door dit landschap vraagt toch wel enige ervaring. Nog vooraleer de beklimming begon heeft Dirk het laten afweten en ben ik op mijn eentje verder getrokken in de hoop op tijd tot aan de Manita Pec Cave te geraken maar dit heb ik helaas niet gehaald. Het was broeierig heet tussen al dat gesteente en de tocht er naar toe was ontzettend vermoeiend. Toch heb ik enorm kunnen genieten van de omgeving tijdens mijn 3 uur durende wandeling. Ik heb zo veel foto's getrokken dat ik enkel de eersten hier onder geplaatst heb, de rest valt te bezichtigen in het foto-album. :)
Na het bezoek aan NP Paklenica zijn we eerst iets gaan eten in een klein lokaal restaurantje waar we voor de prijs van slechts 19 euro maar liefst 3 goudbrasems kregen opgediend die ter plekke van hun graten ontdaan werden. Waarschijnlijk zat dit in de service inbegrepen.
Na de beet van een witte spin waarvan ze me gegarandeerd hebben dat deze geen kwaad kon, zijn we via de kustlijn gereden om ons vervolgens landinwaarts te begeven naar het eerste hotel dat zich bevindt om en bij NP Plitvicka Jezera.

PS: Wie is Winnetou?
Informatie over Winnetou is hier te vinden : http://nl.wikipedia.org/wiki/Winnetou